Gép-ész-nélkül

Gép-ész-nélkül

Kazáncsere részletre

Jobb felkészülni rá, mint fűtés nélkül maradni

2018. április 24. - gépésznélkül

Egyszer minden kazán az élettartama végére ér. A régi „nyílt égésterű kazánokat már nem tudjuk ugyanolyanra cserélni, az új készülék már csak "zárt égésterű" kondenzációs berendezés lehet.

 

4671-1512677820.jpg

 

Ez viszont azt is jelenti, hogy a rendszert több ponton módosítani kell. Változhat az égéstermék elvezetése, szükség lesz a külső levegő bevezetésére, gázterv elkészítésére, engedélyeztetésére, végül pedig a gázszolgáltató általi átvételre. A csere nem lesz sem olcsó, sem pedig gyors. Ezért fontos, hogy időben elkezdjünk tájékozódni, milyen megoldás a megfelelő számunkra, és miből kívánjuk ezt finanszírozni.

 

A gázszolgáltatók, saját jól felfogott érdekükből a nyugati mintákat követve részletfizetési lehetőséget biztosítanak a gázkazáncsere csomagjaikra. Itt pár előzetesen kiválasztott típusból választhatunk, akár saját szakemberrel szereltetve, de a közeljövőben már a szolgáltatók is igyekeznek megbízható kivitelezőket ajánlani a fogyasztóknak.

 

A csere több előnnyel is jár:

  • Éltvédelmi szempont

Az új készülékek a csak a külső levegővel állnak kapcsolatban, így a CO mérgezés veszélye végre teljesen megszűnhet.

  • Környezetvédelmi és Gazdasági szempont

A kondenzációs kazánok jobban hasznosítják a fűtőanyagot, alacsonyabb hőmérsékletű füstgázt bocsátanak ki.

  • Életminőség szempont

Az új kazán beépítése a legjobb alkalom a meglévő rendszerünk tisztítására, karbantartására, beszabályozására, vagy fejlesztésére.

 

Ha régi gázkazánunk van, ideje gondolkodni, hogy mikor és miből cseréljük ki. Rendelkezünk-e akkora megtakarítással hogy ezt önerőből végezzük el, vagy más fedezetet kell keresni rá. Idejében gondolni kell rá, mert a hideg idő beköszönte után, már senki nem szeretne a félig beépített, még nem átadott kazán mellett dideregni.

 

Ha tetszett a bejegyzés, küld el bátran ismerősödnek is, vagy kedveld facebook oldalam, így nem maradsz le az új bejegyzésekről. Ha kérdésed lenne, tedd fel bátran, igyekszem válaszolni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepesznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr7113856634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása