Gép-ész-nélkül

Gép-ész-nélkül

Okosház 1.0

a teljes kép

2018. április 07. - gépésznélkül

 

Jelenleg a csapból is az okos házak megoldásai folynak. Egyre több eszköz és rendszer jelenik meg az ismertebb gyártóktól kezdve az egészen új nevekig. Szinte minden háztartási berendezést el tudunk érni telefonról, kezdve a redőnyöktől a porszívón és a kávéfőzőn át a bejárati ajtóig.

 photo_56109_20151216.jpg

Az okos ház egy olyan épületet takar, ami a különböző rendszereket egymással együttműködve, de központilag összefogva, vezérelve, szabályozva működteti.

A jelenlegi okosotthon kifejezés még a valóságban mást jelent. Inkább a egységek "okosítását", mint ezek közpostosítását.

coffee_clever_img.png

A központi vezérlésnek ma már szinte csak a képzeletünk szab határt, legyen az biztonságtechnika, telekommunikáció, audiovizuális eszközök, világítás, de még a külső árnyékolók, ajtók, kapuk és természetesen a kávéfőző is. 

Posztjaimban megpróbálom összeszedni a különböző rendszerek lehetőségeit, berendezéseit.

 

 Ha tetszett a bejegyzés, küld el bátran ismerősödnek is, vagy kedveld facebook oldalam, így nem maradsz le az új bejegyzésekről. Ha kérdésed lenne, tedd fel bátran, igyekszem válaszolni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepesznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr513816436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása