Gép-ész-nélkül

Gép-ész-nélkül

Okosház 3.0

Fűtési rendszer

2018. április 13. - gépésznélkül

 

A fűtési rendszerünket fejlesztve kényelmesebbé tehetjük lakásunkat, házunkat, de egy jó beállítással még energiát is spórolhatunk. Természetesen ehhez is okos eszközök kellenek.

evohome_pdp_product_0.jpg

 

Jelenleg a lakások, házak legnagyobb részén egy fali termosztát vezérli a kazánt a nappaliban elhelyezve, az ottani hőmérséklet alapján. De mi lenne, ha szobánként mondhatnánk meg hogy milyen hőmérséklet legyen? Már erre is van megoldás.

smart-heating-zoning_danfoss.jpg

A felületfűtés (padló vagy falfűtés) szelepeinek cseréjével ez szinte gyerekjáték, de már a radiátorokra is létezik vezeték nélküli kommunikációra képes termofej. 

 

Azokat a szobákat, amiket alig vagy csak időszakosan használunk, könnyen ki tudjuk venni a rendszerből, és így már fűtési energiát tudunk megspórolni, a dolgozószobát minek is fűtenénk éjjel, ha mi már alszunk.

 

Ha a lakás átlaghőmérsékletét csak 1 fokkal alacsobban tudjuk tartani az 6-7% energiakölttség megtakarítást jelenthet.

 

A fűtési rendszer módosítása már munka és pénzigényes művelet. Viszont ezzel nem csak a lakás használatát tesszük kényelmesebbé, hanem valóban spórólhatunk vele.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, küld el bátran ismerősödnek is, vagy kedveld facebook oldalam, így nem maradsz le az új bejegyzésekről. Ha kérdésed lenne, tedd fel bátran, igyekszem válaszolni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepesznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr4713832552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása