Gép-ész-nélkül

Gép-ész-nélkül

Okosház 2.0

Vízrendszer

2018. április 13. - gépésznélkül

Ki ne rettegne attól, hogy hazaérve „úszik a lakás”. A parkettának, szőnyegnek annyi, esetleg még pár elektromos eszköz is megadta magát. 

newegg.jpg

 

Erre rögtön 2 eszköz is tud figyelni. Az első egy vízérzékelő, mely a megfelelő helyekre telepítve jelzi ha vizet érzékel. Ez lehet a mosógép környéke vagy akár a mosogató alatti rész is. Ha vizet érzékel a lábacskáin keresztük azonnal jelzést küld a központi egységnek vagy közvetlenül a telefonunknak.

 

grohe_sense2.png

 

Ezt az eszközt kombinálni tudjuk egy távolról vezérelhető motoros szeleppel, akkor jelzés esetén beavatkozásunk nélkül is elzárja a ház vízellátását. A hirtelen megnövekedett vízfogyasztásból a csőtörésre vagy az állandó kis mértékű vízelvételből egy szivárgásra vagy egy csöpögő csapra is figyelmeztet a telefonunkon, vagy elutazáskor pár érintéssel vízmentesíteni tudja a lakást. 

 grohe_guard.jpg

 

Pár okos eszközzel meg tudjuk védeni lakásunkat a vízkártól. Ez még nem okos ház, de kezdetnek nem rossz.

 

Ha tetszett a bejegyzés, küld el bátran ismerősödnek is, vagy kedveld facebook oldalam, így nem maradsz le az új bejegyzésekről. Ha kérdésed lenne, tedd fel bátran, igyekszem válaszolni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gepesznelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr9913832418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása